Upsidedown is a WordPress theme design that brings blog posts rising above inverted header and footer components.

könyvek és füzetek

Written in

Szerző:

olyan vagyok, aki nagyon tud örülni egy szép könyvnek. úgy értem egy szép kötés és borítóterv szerintem már félsiker, ha nem több. képes vagyok csodálni és simogatni és szagolgatni egy szép könyvet egészen addig amíg ki nem olvasom egészen. majd keresek neki egy jó helyet a polcomon, és úgy gondolok rá, mint egy új barátra.
így voltam mindig a füzetekkel/határidőnaplókkal is, de velük már kicsit nehezebb. amíg a könyvből valaki más szól hozzám, addig a füzetemben önmagammal nézek szembe. valahányszor egy szép noteszt, füzetet vagy határidőnaplót kaptam, nagyon izgatott lettem. tervezni kezdtem a jövőjét. hogy majd nagyon vagány dolgokat írok bele, amilyet más sosem tudna írni, meg titkokat, esetleg rajzolok is mellé, és nagy miértekre kapok majd válaszokat a MŰVEMBEN a világról éés önmagamról, és büszke leszek rá, mert a füzetem ÉN leszek.
ezzel szemben mindegyik szépkötésű naplójelöltem üres maradt. az az aranyozott szegélyű lakatos füzetem. miután nagy nehezen írtam bele két sort, vettem a szikét és kivágtam a lapot (úgy mégsem annyira csúf, mintha tépném). aztán az a farmeranyag-kötésű is ott van még, pár idézettel. és most karácsonyra is kaptam egy kicsi ezüstös silhouette felíratú noteszt, ami azóta is a táskám alján várja, hogy nagy gondolatokat szívhasson magába.
valamiért semmi sem elég jó ahhoz, hogy beleírjam egy szép füzetbe. kicsit így érzek most az életemmel is: szeretem megcsodálni kívülről, örülni neki és letörölni róla a port, de csak toporgok előtte és kínlódom és tördelem a kezeimet, hogy vajon mit éri meg beleírni, és mit nem…

Címkék

3 hozzászólás a(z) “könyvek és füzetek” bejegyzéshez

 1. Sylvia avatar

  o fene egye meg, egesz eletemben igy voltam a fuzetekkel es noteszekkel, ugy mergesit, szamtalan ul a szekrenyben otthon es ugy sajnalom oket, hogy soha nem tudtam par oldalnal tobbet irni egyikbe sem…

 2. Kicsi avatar
  Kicsi

  Édes Kata! Arra sose gondolj, hogy mi éri meg vagy mi nem hogy belekerüljön a nóteszedbe! A dolgok értékét az idö hozza el. Lehet hogy egy dolog ami most nem tünik annyira fontosnak, az évek múlva egyetlen és fantasztikus élménnyé válik az életedben! Minden pillanat fontos az életedben!!!!
  Higgy nekem, tapasztalt “nénéd” beszél 🙂

 3. kedvespeti avatar

  Ó, Szilvia.

  Hozzafuznivalom volna egyik szoszedet fuzetecskedhez. Asszem, angol-magyar volt. Negyedikben.
  Na, te azt a kis fuzetet olyan gyonyoruen teleirtad a gyongybetuiddel, olyan nagy tiszteletadassal lapozgattad es egyszeruen annyira fontosnak tunt szamodra, hogy bizonymondom, abban a pillanatban megjott a kedvem a szoszedet irashoz.
  Hazamentem es aznap olyan precizen, lassan, alaposan irtam meg az aznapi szotanulos hazit, mint meg soha. Boldog voltam, hogy en is valami olyasmit hozhatok letre, mint te es elveztem minden pillanatat.

  …csak akkor elfelejtettem kozolni s most ugrott be.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: