Upsidedown is a WordPress theme design that brings blog posts rising above inverted header and footer components.

szőnyegmosás

Written in

Szerző:

ma (különbözõ ide nem tartozó okokból kifolyólag) az utam egy szép kicsi csomafalvi udvarra vezetett. az udvar hatsó felében egy nem épp tiszta, de meleg ruhába öltözött, kendõs néni szõnyeget súrolt. egy vízzel teli tál fölött, tiszta erejébol súrolta, pedig nem volt sem jó idõ, sem jó kedv… látszólag. ma mégis szõnyegmosó idõ volt. köszöntem. észrevett, visszaköszönt, és abbahagyta a szõnyegmosást. elindult felém. és amig lassú lépteit figyeltem az udvar elülső feléről, ahol vártam rá, végig a szőnyegsúrolás hangját hallottam a füleimben… meleg napsütést éreztem a bőrömön, hideg vizet a kezeimen, és virágillatot, szappan illattal vegyülve, valami távoli boldogságot, és azt, hogy valahol nagyon kiestem a normális emberek időszámitásából… te jó ég, MOST VAN AZ amikor a nagymamák szőnyeget mosnak! valamikor rég nagyon is jól ismertem az évnek ezt a szakát… sürögtem-forogtam nagymamám körül, persze megvolt engedve, hogy szőnyeg helyett köveket mossak (vagy amit éppenséggel akarok), tenyeremben hordjam a szappanos vizet a tisztáló vízbe (vagy éppen fordítva).
és ehelyett mi van most? szomorúság. valamiféle kínlódás valamivel, ami nem hogy szóra, de gondolatra sem érdemes. és persze pakolás és utazás és kipakolás. már 4-edik éve. meguntam már, csinálja valaki helyettem, plz!
ilyen körülmények között az öreg néni szőnyegsúrolása kb olyan volt nekem, mint egy jóságos pofon, ami könnyeket csal a szemedbe, és jönne, hogy megköszönd. ami csak annyit mond, hogy figyelj már kata, épp nem vagy normális! a normális emberek ilyenkor szőnyeget mosnak ésvagy köveket. és pillangót kergetnek, és közben mosolyognak is. vagy legalábbis megpróbálják.

Címkék

4 hozzászólás a(z) “szőnyegmosás” bejegyzéshez

 1. Rita avatar
  Rita

  Kata… 🙂

 2. thomas avatar
  thomas

  Szép.

 3. Kata avatar

  én is szeretlek titeket

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: