Upsidedown is a WordPress theme design that brings blog posts rising above inverted header and footer components.

fétisek :D

Written in

Szerző:

ez most beteg lesz nagyon.
macska orr, száj, nyelv és szájpadlás mániám lett. újabban nagyon szeretem úgy játékosan megnyomkodni a macskák orrát, szétnyitni a szájacskájukat és belenézni. például az elülső kicsi fogaikat annyira esztétikusnak találom, hogy szebbet rajzolni sem lehetne. az én macskáimnak legalábbis gyönyörű fogai vannak, nem tudom, hogyan csinálják. a szájpadlásuk is olyan érdekesen “kidolgozott”, hullámos, érdes, szimmetrikus. teljesen elkápráztat, hogy a természet milyen csodálatosat alkotott egy macska szájüregében. és akkor még nem beszéltem a nyelvükről. arról a kicsi érdes, szőrös, rózsaszín nyelvecskéről, amivel olyan ügyesen tudják adagolni a vizet maguknak, tisztítani a bundájukat, vagy éreztetni a gazdival, hogy szeretik. bármennyire is töröm a fejem, úgy gondolom, sokkal hasznosabb a nyelvük, mint a miénk, embereké. erről jut eszembe, bálint napkor macskanyelv csokit vettem valakinek. : )

a másik mániámmal már nem ütök el annyira a normálisnak tartott emberektől. ez pedig a régi épület mánia. nagyon erős késztetést érzek arra, hogy megsimogassak évszázados falakat, kriptákat amiken olyansmi áll: “elhunyt 1567-ben”, hogy érezzem azt a hideget és “halljam” azt a csendet ami ezekben a falakban lakozik. számomra is érthetetlen, hogy mit érzek ilyenkor. valami időutazás féle, közel érzem magam rég rég letűnt sorsokhoz, rajtuk keresztül meg valami olyan tudáshoz, amit én már biztos, hogy sosem fogok megtudni. ezen kívül pedig egyszerűen szeretem, amikor a múlt valamilyen formában kézzelfoghatóvá válik, legyen az egy régi levél, megsárgult fénykép, vagy egy 500 éves hideg fal. ha ilyenekkel van szerencsém találkozni, valamiért midnig folytonosságot érzek, biztonságot és harmóniát a világban.
kolozsvár emiatt számomra aranybánya volt: a főtér és környéke telis tele van régi épületekkel, templomokkal, meg is simogattam szinte mindegyiket. el sem tudom képzelni, hogy olyan környéken éljek, ami az utóbbi 2O-3O évben lett felépítve. mondom ezt úgy, hogy az életem 8O%-át a bucsin negyedben töltöttem. (hát igen, a kazánház meg a kaufland és penny market alapköveit állítólag még a kelták tették le, ugye.: )

mára ennyit a mániákról, ha még találok az életemben, szólok : )

Címkék

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: