Upsidedown is a WordPress theme design that brings blog posts rising above inverted header and footer components.

csigalépcső és portugálok

Written in

Szerző:

a mai napban ez a két dolog volt érdekes. az első az itteni wilhelmsburg nevű kastélyhoz fűződik. erről azt kell tudni, hogy az 1500-as évek végén épült, a helyi grófok nyaralójának tervezték. érdekes még benne, hogy itt írtak alá a reformáció alatt egy híres egyezményt, és itt lakott 3 hétig luther márton is. sajnos megbetegedett (február volt – jobban fel kellett volna öltözni!) és hamar el kellett hagynia a várost. én ebben a kastélyban jöttem rá, hogy utálom a csigalépcsőket. értem én, hogy hasznos tud lenni, meg helyet spórolunk vele, de 1: szédülök tőle, 2: nem tudom, mi van előttem, 3: nem tudom ki jön utánam. amíg felmásztam a torony tetejébe kb hússzor megfordult a fejemben, hogy visszafordulok. egyébként kedves kis kastélyudvara van, és jó, hogy ma mentem, mert csendes volt, elmélkedni tökéletes.

a másik jelszó a ma esti ivászathoz kötődik a többi exchange studenttel. a másik bentlakásban, 2 brazil és egy amerikai lakásában voltunk kb 25-30-an. jött sok új arc még a héten, tehát lezajlott még párszor a szokásos ismerkedés: hogy hívnak, honnan vagy, vámpír vagy-e. : )) na de szeretem, mert érdeklődőek nagyon a brazilok, és el szeretnének jönni trenszilvéniába. de íme a legérdekesebb: az este folyamán jöttünk rá, hogy létezik egyetlen egy mondat, amit ugyanúgy mondunk románul is, mint portugálul, és a jelentése is teljesen ugyanaz. íme a mondat: “cu un kilo de carne de vacă nu se moare de foame”.

mai menü egy idétlen kicsi zene, amit ma sokszor meghallgattam.
tessék szeretettel fogadni!

Címkék

3 hozzászólás a(z) “csigalépcső és portugálok” bejegyzéshez

 1. Rita avatar
  Rita

  Nem hiszek neked, Kata! Ha ez a mondat alakban es jelentesben azonos a ket nyelvben, akkor tobbnek is kell lennie…

  Hogy neked milyen jo most! Noverem is imadta 🙂 Tudod, hogy majdnem arab menyasszony lett?

 2. Kata avatar
  Kata

  Na nem is hiszem azt a mondatot..hulyeskedsz ugy-e? 😀

 3. Kata avatar

  mind a ketten azt irtatok, hogy nem hisztek nekem 🙂 4 ora kulonbseggel ! hat pedig hihettek nekem, mert az a mondat abszolut talal. Rita, lehet hogy meg leteznek ilyenmondatok, ha a kulonbozo szavakat keverjuk :)puszi

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: