Upsidedown is a WordPress theme design that brings blog posts rising above inverted header and footer components.

goethe nyaralójánál

Written in

Szerző:

…hirtelen a semmiből úgy megkívántam a sört, hogy hazafelé a vonaton csak arra tudtam gondolni, ahogy csörgedez le a torkomon az a keserű hideg folyadék. ahogy leszálltunk a vonatról már mentem is venni, így most ez a bejegyzés sör mellett jön a világra.

ma reggel nagyon fáradt szemekkel indultam neki weimarnak, de a többiek sem voltak a legfrissebbek. a vonaton erhan mellett ültem. erhan egy nagyon csendes szerény török fiú. filmekről beszélgettünk, majd facebookról majd zenéről. ide adta a telefonját, hogy hallgassak meg egy török zenét róla. cserébe én oda adtam neki az ipodomat egy kedvenc ákos számommal. az utazás további részében egymás zenéit hallgattuk, és intettünk, ha valami nagyon tetszett.

weimarban az első érdekesség a kéknapszemüveges roberto strano, aki ugyanakkor ugyanott ugyanazt fényképezte amit én 2 orosz lánnyal. megkértük, hogy fényképezzen le hármunkat, majd beszélgetni kezdtünk. kiderült, hogy ő szicíliai, csak göttingenben tanul jelenleg. ő is egy nagyobb csapattal járta weimar utcáit, mint mi, és többször összeszaladtunk véletlenül, aztán a vonaton is együtt utaztunk erfurtig. az első szicíliai, akit megismerek!!! hát nem hiába tettem fel szicíliát a visionboardomra, ugye? a többi érdekesség weimarban már ismertebb nevekhez fűződik, mint pl goethe vagy schiller. ők valamikor ott lakoztak weimarban, ezért van ott nekik házuk, szobruk, terük, utcájuk, múzeumuk, ligetük, ezeket nézegettük el, miközben rostbratenwurstot ettünk ketchuppal és csípős mustárral. nekem leginkább goethe nyaralója tetszett. ide úgy lehet eljutni, hogy szinte kiméssz weimarból, átméssz az ilm folyón, majd egy nagy mezőn, közben nagyon nézed a gyerekeket ahogy bumerángoznak, majd végül megérkezel egy kicsi mesebeli házikóhoz. na akkor tudod, hogy ez az a hely, ahol goethe annyit kínlódott a fausttal. goethe is szerette olaszországot (szicília, szicília….) és szeretett volna magának itthon egy kis házat udvarral, kerttel, itt-ott bokrok között elrejtett padokkal, hogy olasz környezetben érezhesse magát (na jó, ő toscana párti volt) így született meg az ő nyári rezidenciája, ahol én egy padon ülve hirtelen a semmiből úgy megkívántam a sört.

a mai kiruccanásunk egy másik úticélja buchenwald volt, annak is a koncentrációs tábora. erről nem tudok olyan terjedelmesen beszámolni. legyen elég annyi, hogy egyike volt a legkegyetlenebb koncentrációs táboroknak, németország auschwitzának is nevezik. a bejáratnál nem az áll, hogy “arbeit macht frei”, ahogy a legtöbb kz esetében, hanem az, hogy “jedem das seine”, azaz mindenki azt kapja, amit érdemel. találtam egy listát az erdélyi magyarokról, akiket oda deportáltak, és voltak rajta gyergyóiak, gyergyó körüliek. hát engem eléggé lehangolnak a haláltáborok. ennyi elég is.

a nap tanulsága: jól nézd meg, kivel fényképezteted le magad, mert lehet, hogy valami(k) levágódnak a képről. az alábbi kép egy magát nagyon kreatívnak valló német műve.

feladat: találd meg a hiányzó testrészeket!!

megoldás: fejek.

Címkék

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: