Upsidedown is a WordPress theme design that brings blog posts rising above inverted header and footer components.

erasmussal májusegyezni…

Written in

Szerző:

…többek között azt is jelenti, hogy egy teljesen ismeretlen német faluban egy játszótér közepén koreaiakkal és oroszokkal maffiázol, majd miután sikeresen kilőttek, lefekszel egy padra napozni, miközben melletted hangosan folyik tovább az orosz duma. mióta tudom, hogy van eszem (nem is kevés) a májusegy mindig zöld és miccsízű, és eddig midnig a román határokon belül telt. ezért aztán azt hittem, hogy ezek csak otthon jellemzik, és a zónijós normáknak ez nem felel meg, de képzeld tévedtem. olyan zöld májusegyem volt, mint a rét csomafalván a maros partján, és olyan szagok terjengtek benne, hogy még a negreni-i miccssütők is megirigyelhetnék.

úgy volt, hogy semmit nem terveztem májusegyre, ha csak az nem számít tervnek, hogy itthon ülök és meggyógyulok. na de persze, hogy igent mondtam, amikor felszólt az egyik orosz lány, hogy mennek ilmenau-ba, és nem-e tartok velük. elmentünk hát 11-kor vonattal, 2x átszálltunk, az egyik átszállónál 4O percet kellett várjunk a csatlakozásra. ott próbáltuk ki a játszóteret. aztán ilmenau szép volt: vannak goethe házak (szerintem goethe körbelakta thüringiát, akárhova megyek, mindig találok legalább egy házat, ahol lakott), vannak szép utcák, szép patak, és sok erdők. a szép utcákat leszámítva fix olyan, mintha gyergyó kicsit fennebb lenne, ott csíszérben, a négyes alatt. meg aztán érdekes volt, hogy kétféle magyar éttermet is találtam, az egyik “paprika csárda”, a másik “puszta bistro” volt. sajnos egyik sem volt nyitva. cserében a főtéren volt nagy mulatozás: mindenfélét árultak, zenéltek, emberek ültek sátrakban padokon. ismerős lehet a kép mindenkinek, aki valaha járt már székely vagy bármilyen falunapokon. itt terjengtek azok a jó illatok, főleg az itteni specialitás, az original thüringer rostbratenwurst illata, amiből meg is ettem egyszerre kettőt. a nap kihagyása, hogy sört nem ittam melléje.

hazafele is ugyanaz volt a program: 2x váltás, várakozás, maffia. aztán a vonatban még activityztünk is, persze csak mutogatni lehetett, mert úgy vicces az igazán. volt sok kac-kacc, és úgy olvasd a blogom, hogy el tudom mutogatni azt, hogy “géniusz” !

ma lett kedvenc szlogenem. íme: ilmenau – himmelblau!
zseniális.

Címkék

2 hozzászólás a(z) “erasmussal májusegyezni…” bejegyzéshez

  1. Zoli avatar
    Zoli

    Negreni = (Körös)feketetó

  2. Rita avatar
    Rita

    Ugy simogatja most a szivem, ahogy olvaslak…

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: