Upsidedown is a WordPress theme design that brings blog posts rising above inverted header and footer components.

csokitorta

Written in

Szerző:

az elmúlt napokban (igen, azokban a napokban amikor vagy lusta, vagy fáradt voltam blogot írni) egy óvatlan pillanatban eszembe jutott az a perc, amikor 12-edik legeslegvégén, ballagás után egy nappal, szombaton délután a salamon előtt felültünk a buszra, ami kivitt a gyilkos tóhoz bankettezni. annyi minden kavargott bennem, annyi mindennel volt tele a szívem, hogy azt csak a hozzám hasonlatos túlságosan érzelmi síkon élő emberek tudják elképzelni, na meg költők-írók, esetleg néhány pszichológus (ők viszont nem tudják átérezni) de nem is ez a lényeg, hanem. március 28-adika óta, pontosan amióta itt vagyok, annyi új benyomás ért, új levegő, új macskák az utcán, új ablakok, új falak, új járdaszélek, új repedések, új ajtók és új kilincsek…… hogy amikor a napokban beugrott a 12-edikes énem, aki felült a gyilkostói buszra a salamon előtt, kicsit úgy éreztem, hogy az csak egy bébi volt a mostani énemhez képest. az nem tudott semmit. az még nem élt át semmit. csak azt hitte, hogy élt, pedig dehogy.

és mekkorát tévedtem! mintha mostanra feltaláltam volna valami spanyol viaszosvásznat, és lenézhetném a fiatal katát bármiért is. valahogy úgy képzelem magamat, a lelkemet, de mindenkinek a lelkét, mint a tésztaformát. vagy tortaformát. (ági, javíts ki….!). mindenkinek csak egy ilyen formát adtak. lehet, hogy ez neked épp virág alakú. lehet, hogy nekem rombusz, lehet, hogy neki háromszög, és lehet, hogy a lakótársnak csillag forma. és mindegy, hogy miket teszünk bele (azazhogy nem mindegy, mert minden alapanyag JÓ kell legyen) de bármit is teszünk bele, a végkifejletnek ugyanaz lesz a formája. 12-edik végén kész volt bennem egy hatalmas torta, minden finomsággal feldíszítve, amit a 12, de úgy inkább az utolsó 4 év alatt összegyűjtöttem. amikor pedig felültünk a buszra akkor épp indultunk, hogy elfogyasszuk a tortáinkat, és ez adott egy hatalmas keserű csoki öntetet az én tortámnak.

most ugyanez van. úgy nagyjából mindjárt átsült bennem egy torta, ami lehet, hogy kicsit más recept alapján készül. lehet, hogy kicsit több benne a cukor.
meggy és vanília is került bele. talán egy kávéskanál rumeszenc. a keserű csoki pedig már ott olvadozik a tűzhelyen, ide érzem az illatát… és amikor néhány hét múlva utoljára kimegyek a szobámból, leadom a kulcsot, és utoljára felülök a vonatra az egyetem előtt,
fix abban a pillanatban a tortám nyakon lesz öntve forró keserűcsokival. de a formája ugyanaz lesz, mint 12-edik végén amikor felültem a buszra.
vagy mint mindig, amikor sütök.

Címkék

6 hozzászólás a(z) “csokitorta” bejegyzéshez

 1. agi avatar
  agi

  nagyon bejon ez a bejegyzes nekem… vagany hasonlat…nezd meg milyen szep tortaformaja van gyongyosnek(a blogomon:D)…feltettuk az o tortajara is az ontetet-ami most tejszinhab volt-mielott hazakoltozne…

 2. Kata avatar

  nagyon bejön a Gyöngyös tortája 🙂 vidáman megy haza?

 3. GENK avatar
  GENK

  summa-summárum….ez a keserűcsokiöntet végigkiséri az életünk ….ott rotyog folyton a tűzhelyen…..készenlétben….és minden ilyen torta -egy fejlődés……és érünk és érünk és addig mind érlelődünk, hogy ….aztán már rothadunk?! fujjj!
  s aztán akkor majd megédesedik a keserűcsokiöntet
  C’est la vie!
  ….vagy valami ilyesmi

 4. agi avatar
  agi

  hat eleg depisen megy haza…s en is…na de ez az elet rendje:D

 5. Kata avatar

  kellene az a bölcsesség nekem, hogy csokiöntetet már elejétől fogva édesnek érezzem.. de hát nem tragédia, hogy egy-egy időszak soha vissza nem jön az életben, vagy vagy vagy az, hogy vannak emberek, akikkel ma együtt kacagok, de ez az utolsó poén és az életben többé nem találkozunk? nem sírnivaló kicsit ez?

 6. GENK avatar
  GENK

  …..
  …mondanám, hogy “bőgősöknek áll a világ!”
  …..de ma már tudom, nem igy van….nekik csak nehezebb…..nyüg gönc ez a sok érzelem
  ellenben nyithatnánk klubbot
  pl. Kibőgöttmatöbbet klubb -“sok könny disznót győz!” jelszóval—bár ez sem igaz, próbáltam…a disznó győzött:))))
  de álljon itt:carpe diem!
  ezt egy kicsit izlelgesd:)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: