Upsidedown is a WordPress theme design that brings blog posts rising above inverted header and footer components.

Te és az okostelefonod

Written in

Szerző:

Képzelj el egy tipikus közép-európai utcát és sétálj végig rajta. Mit látsz belőle? Látod-e, hogy az aknafedőt Kolozsváron gyártották? Látod-e, hogy kinek az emlékét őrzi bal oldalt a harmadik házon levő tábla? Kicsit magasra tették ugyan, hogy ne keltsen feltűnést, esetleg le is vakolták egy másik rendszerben. Vagy látod-e, hogy a tetőtéri lakásnak földig érő üvegablaka van, és bent milyen szép a csillár? Feltűnnek-e a különböző illatok, ahogy sorra haladsz el egy kínai étterem, egy kocsma, egy miccses bódé előtt? Esetleg megállsz-e egy pillanatra az evangélikus templom bejáratánál, hogy elolvasd a heti igét a hirdetőtáblán? De vannak ott még más élőlények is rajtad kívül. Miért látni annyi féllábú galambot például?
A hajléktalanoknak mindig feltűnően szép kutyájuk van, de lehet, csak nagy a kontraszt a gazdival, azért tűnik szépnek. Esetleg nézel-e akár futólag is egy szempárba? Próbálsz-e leolvasni valamit róla?

Vagy inkább visszabújsz az okostelefonodba?

Újabban nagyon foglalkoztat, hogy mennyit látunk az életből? De buta vagyok, rosszul fogalmaztam. Végigsétálni egy tipikus közép-európai utcán nem egyenlő az élettel. Tehát: Újabban nagyon foglalkoztat, hogy mennyit látunk a környezetünkből? Figyelünk-e a részletekre, vagy csak végiglovagolunk az utcákon, tereken úgy, hogy közben az okostelefonunk mondja meg, hol vagyunk, esetleg diktálja a tempót és irányt. Persze az utcarészletek kicsit sem fontosak a boldogsághoz. Nyilván le lehet élni egy életet boldogan úgy is, hogy nem tudod, melyik házban szállt meg Petőfi Kolozsváron. Ezek a részletek csak arra jók, hogy lelassítsanak kicsit. Megakad rajta a szemed és az életed hirtelen mintha enyhe chill-out beütést kapna.  Normalizálódik a szívritmusod. Lelki szemeid előtt meglátod magad egy térképen. De buta vagyok, rosszul fogalmaztam. Lelki szemeid előtt meglátod magad két térképen: egy Kolozsvár térképen, és egy nagyobb térképen, amit nem emberek rajzolnak, és nem lehet letölteni okostelefonra.

Címkék

Egy hozzászólás a(z) “Te és az okostelefonod” bejegyzéshez

 1. genk67 avatar
  genk67

  …de könyörgöm!
  a szemlélődő ember nem trendi manapság!
  nincs toppon!
  mert nem siet tárgyalni, üzletet kötni, netán “castingra”, urambocsáss: “shuttingra”, stb.
  a szemlélődő egy élhetetlen!
  ki meri ma ezt vállalni?
  hm?

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: