Upsidedown is a WordPress theme design that brings blog posts rising above inverted header and footer components.

7 dolog amit csinálhatsz, ha jönnek a menekültek

Written in

Szerző:

Én is eljöttem otthonról a jobb életminőséget keresve, ezért nem tartom fairnek azon verni a nyálamat, hogy mindenki maradjon otthon. Mit tudom én, hogy még hány magyar jött Ausztriába 2012-ben? Nem is ez a lényeg. A kisebb-nagyobb különbségekre és hasonlóságokra sem akarok kitérni köztem és a Keletiben téblábolók között. Végeredményben mindenki a boldogságot keresi.

Szóval gondolkoztam, hogy ha már a világbéke, amire mindig is vágytam, megint elhúzódik egynéhány évszázadot, és ez így vagy úgy mindenkit felizgat kicsit, mégis mit lehet most csinálni. Mik a lehetőségeim? A következők közül választhatok:

  1. Retteghetek – normális reakció. De hosszú távon nem tudok együttélni a gondolattal, hogy épp ebben a pillanatban erőszakos bűnözők ezreivel telnek meg az utcák. A félelem nem vezet sehova, belülről felőröl, blokkolja a kreativitást és gyűlöletet szül.
  2. Gyűlölködhetek – amikor ezt tapasztalom magamon, gyorsan emlékeztetem magam rá, hogy csak a félelmem szüli, tehát lásd 1.
  3. Bűnbakot kereshetek – energiapocsékolás. A bűnösök mindig többen vannak, erősebbek, és ha valaha meg is találnám őket és együtt lennék velük egy szobában, mit tennék? És az mit javítana a mostani helyzeten?
  4. Nyilatkozhatok, törvényt hozhatok – ezt főleg magasabb, politikai szinten lehet csinálni, és csak arra jó, hogy alacsonyabb szinteken jól felkavarják a szart, minnél több hírt és álhírt olvassak és hallgassak, ahelyett, hogy egy Mozart darabot hallgatnék.
  5. Kioktathatok, megmondhatom a tutit – lényegében ugyanaz, mint az előző pont, de alacsonyabb szinteken is lehet művelni, mondjuk a facebookon vagy a lépcsőházban. Eredménye viszont fájdalmasabb.
  6. Fát ültethetek, locsolgathatom a rózsabokrot – van, aki azzal segít a legtöbbet, ha nem csinál semmit. Nem gyűlölködik, nem uszít, nem sajnálkozik, nem jajveszékel. Végzi a dolgát csendben, ahogy eddig. Böjte Csaba gondolatai kedvesek, leginkább effelé húz a szívem. De van egy jobb ötletem, lásd a következő pontot.
  7. Tehetek valami jót a saját karmám érdekében – ha végsősoron mindenki boldog akar lenni, akkor ez összeköt mindenkit. Ebből kiindulva elgondolkodhatok azon, hogy az én boldogságom hol találkozhat leghamarabb a másik ember boldogságával? Én pl. boldog vagyok, amikor főzök egy tál gyömbéres tökkrémlevest. Mekkora véletlen, hogy a menekültáradat egybeesik a tökszezonnal. Egy tupperware (vagy zepter) doboznyi tökkrémleves egy menekültnek (aki szereti a tökkrémlevest) és máris tettem valami jót a karmámért. De ugyanígy elgitározhatnék neki egy Bródy dalt, vagy egyszerűen megkérdezhetném tőle, hogy hogy van. Tőlem ennyi telik.

Utána pedig ültetek egy rózsabokrot és jól meglocsolom.

Címkék

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: